+38 (04744) 3-40-77; +38 (04744) 3-07-32; +38 (098) 218-15-33
Меню
Остання редакція: 29 листопада 2021

Обговорення Проєкту «Про затвердження Порядку державної реєстрації та обліку науково-дослідних, дослідно-конструкторських робіт і дисертацій».

Міністерство освіти і науки пропонує до громадського обговорення проєкт наказу Міністерства освіти і науки України «Про затвердження Порядку державної реєстрації та обліку науково-дослідних, дослідно-конструкторських робіт і дисертацій».
Проєкт наказу розроблено з метою визначення механізму реєстрації та обліку науково-дослідних, дослідно-конструкторських робіт і дисертацій за допомогою електронної системи з віддаленим доступом.
Проєктом акта передбачається затвердження:
– Порядку державної реєстрації та обліку науково-дослідних, дослідноконструкторських робіт і дисертацій;
– Реєстраційної картки науково-дослідних, дослідно-конструкторських робіт (РК ДіР);
– Інструкції з оформлення та внесення змін у реєстраційну картку науководослідних, дослідно-конструкторських робіт (РК ДіР);
– Облікової картки науково-дослідних, дослідно-конструкторських робіт (ОК ДіР);
– Інструкції з оформлення та внесення змін в облікову картку науководослідних, дослідно-конструкторських робіт (ОК ДіР);
– Облікової картки дисертацій (ОКД); 
– Інструкції з оформлення та внесення змін в облікову картку дисертацій.
Усі перелічені документи регламентують процедуру здійснення реєстрації науково-дослідних, дослідно-конструкторських робіт і дисертацій, які містять інформацію з обмеженим доступом, а також тих, які не містять такої інформації.
Крім того, проєкт наказу спрямований на унормування питання механізму реєстрації науково-дослідних, дослідно-конструкторських робіт і дисертацій в електронній формі. Проєктом наказу передбачено внесення змін до реєстраційної і облікової картки ДіР та облікової картки дисертації з метою зменшення обсягу запитуваної інформації, водночас частково додаються нові поля для збору даних, які необхідні для проведення аналізу ДіР і дисертацій для вироблення науково обґрунтованих політичних рішень.
Зауваження та пропозиції до проєкту наказу приймаються Міністерством освіти і науки України до 04 грудня 2021 року на електронну пошту dvyhun@mon.gov.ua (відповідальна особа – Оксана Двигун, державний експерт експертної групи з питань моніторингу і оцінювання наукової, науковотехнічної та інноваційної діяльності директорату науки та інновацій, тел. (044)- 287-82-07).
Інфо з https://mon.gov.ua/ua/news/mon-proponuye-do-gromadskogo-obgovorennya-proyekt-nakazu-ministerstva-osviti-i-nauki-ukrayini-pro-zatverdzhennya-poryadku-derzhavnoyi-reyestraciyi-ta-obliku-naukovo-doslidnih-doslidno-konstruktorskih-robit-i-disertacij

З повагою
Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України
 
http://mon.gov.ua/citizens/zv%E2%80%99yazki-z-gromadskistyu/rada-molodix-uchenix-pri-ministerstvi-osviti-i-nauki-ukrayini/
 
https://www.facebook.com/youngscientists.ua/



Матеріали