+38 (04744) 3-40-77; +38 (04744) 3-07-32; +38 (098) 218-15-33
Меню
Остання редакція: 17 лютого 2022

Навчання з питань пожежної безпеки.

Колектив факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин долучилися до загальноуніверситетських навчань з питань пожежної безпеки. Присутні мали нагоду навчитися правилам проведення та контролю здійснення пожежної безпеки на ввірених їм посадах на основі законів, введених Міністерством внутрішніх справ України, адже відповідальність за пожежну безпеку несе керівник. У відповідності з цими програмами та статтями регулюється не тільки структура та зміст навчальних програм, а й процедура дотримання правил пожежної безпеки та спосіб перевірки їх виконання. 

Представники Уманських територіальних курсів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності (ІІІ категорії) провели змістовну навчальну програму з пожежної безпеки у закладі освіти. Так, Володимир Погащенко, фахівець Уманських територіальних курсів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, розповів про пожежну безпеку в закладах освіти на підставі чинних правил, інструкцій  та інших нормативних актів з питань пожежної безпеки, адже Програма для проведення первинного протипожежного інструктажу затверджується керівником відповідного структурного підрозділу (начальником цеху, відділу тощо), відповідальним за протипожежний стан, або керівником підприємства (його заступником).

Фахівці роз'яснили  присутнім навчальний процес, аби кожен міг усвідомити власну відповідальність щодо пожежної безпеки, наголошуючи, що несвоєчасне повідомлення про пожежу і пізнє оповіщення підвищує імовірність негативних і трагічних наслідків. Тому на сьогодні забезпечення закладів необхідними знаннями, в першу чергу, та системами протипожежного захисту є одним з найпріоритетніших завдань, виконання якого слід домагатися усіма можливими способами та засобами впливу.